OM OSS

Ottvall Consulting AB drivs av Richard Ottvall från Höör i centrala Skåne som bas. Richard började med fågelskådning i tidiga år och har doktorerat i zooekologi vid Lunds universitet. Efter en vistelse i södra Frankrike återvände Richard till Lund och en forskartjänst. Sedan 2013 har Richard haft eget företag på heltid och som 2017 blev aktiebolag. Under högsäsong har upp till sex anställda genomfört fältarbeten.


Anlitar du vårt företag får du på köpet ett stort kontaktnät med expertis och spetskompetens i områden som berör inte bara artkunskap om fåglar, insekter och däggdjur men också olika analysverktyg. Dessutom finns erfarenhet av att arbeta utomlands på flera kontinenter inklusive Afrika.


Företaget har en växande omsättning och god ekonomi med företagsförsäkring och ansvarsförsäkring.   Ladda ner Richard Ottvalls CV

Fåglarna i Sverige - antal och förekomst


Vilken är Sveriges vanligaste häckfågel? Vilket landskap har flest häckande fågelarter?  Dessa frågor och många andra får du svar på i en unik bok som i detalj beskriver ett lands fågelfauna. Richard Ottvall har tillsammans med Ulf Ottosson och tio andra författare arbetat med boken i många år som också fått internationell uppmärksamhet.

OTTVALL CONSULTING AB

Telefon: 0705-64 28 22


richard@ottvall.com